April 26, 2011 in Interviews

Wrong Side of Vegas fra Midtfyn til Kansas City

På Kansas Citys solbeskinnede terrasse har jeg sat Morten og Torben fra Wrong Side of Vegas i stævne. Morten Christensen er bandets sanger, mens Torben Guldager styrer den seksstrengede. Dagen forinden har WSOV spillet releasefest for deres nye album ‘WSOV’ i København, og i aften er det Odenses tur til at blive indviet i numrene fra den nye skive.

Tre af bandets fire medlemmer kommer fra den lille midtfynske by, Kværndrup, hvor der ikke findes meget mere end en sportshal, en kro og den lokale brugs. Det var dog alligevel her det, på sin vis, startede. Da de tre gutter gik i 7. klasse begyndte de så småt at spille lidt musik i en af Kværndrups kældre.

Morten fortæller: “Vi drak en masse bajere og fik al inspirationen – det var gode tider. Vi manglede bare lige en trommeslager. Det var lidt småkedeligt at spille alle de gamle rockklassikere uden en trommeslager.”

Torben supplerer: “Ja, og så måtte jeg jo nogen gange tage trommerne, men så var der jo heller ikke nogen guitar. Morten ville nemlig hellere synge end spille guitar. Så altså, trommer, bass og så skrål!”

Morten igen: “Ja, det var sådan det begyndte, men så flyttede vi jo så til Odense og fik så startet bandet ordentligt op.”

WSOV har siden da udgivet 3 EP’er og nu altså også debutalbummet ‘WSOV’, stilen har altid været rock ‘n roll , men nu er der for alvor kommet styr på det hele, fortæller Morten:

“Nu har vi sporet os fuldstændig ind på hvad retning vi vil gå og bruger hinandens forskelligheder, udnytter hinandens styrker og forskellige inspirationer.”

Masser af koncerter i Danmark og Tyskland

Wrong Side of Vegas har efterhånden spillet en del koncerter, bl.a. som opvarmning for The Blue Van, men også egne koncerter i hele Danmark og Tyskland. Både forsanger og guitarist er dog enige om, at sidste års SPOT Festival var noget af det største. WSOV spillede her i ‘Ridehuset’, hvor der er plads til en 5-600 mennesker, og lykken ville, at det begyndte at regne under koncerten. Dermed blev Ridehuset hurtigt fyldt op. Det var dog en kort byge, der hurtigt gik over, men alligevel blev folk hængende og levede sig ind i koncerten, fortæller Torben og fortsætter:

“Den og så, da vi spillede herude til Kansas City Live i 2008, hvor vi fik lov til at lukke den store scene på sidstedagen. Det var vores store ‘stadionkoncert’, så det er virkelig også sådan en man husker. Og der har da også været nogen fede i Tyskland, men den jeg husker bedst var faktisk en i Thisted, hvor vi, seriøst, stod på fire euro-paller, men så kom hele Thisted Gymnasium bare og festede løs. Lyden har ikke været fantastisk, men vi spillede alligevel godt og det var en kæmpe fest.”

WSOV har altså været vidt omkring i Danmark og Tyskland, men har også planer om at erobre det lidt større udland.

Morten tager ordet:

“Vores fokus lige nu ligger på lande som Østrig, Schweiz og Holland. Og vi håber da helt sikkert, at pladen her er med til at åbne nogen døre internationalt for os. Vi oplever i hvert fald også en stigende interesse fra det tyske publikum, som tager rigtig godt imod vores musik.”

Torben overtager: “Ja, altså, de går bare til koncert på en helt anden måde dernede end herhjemme – de lever sig sgu lidt mere ind i det hele.”

Wrong Side of Vegas

Wrong Side of Vegas live på Kansas City


Ingen leflen for P3

Wrong Side of Vegas er da også en gave til den danske musikscene, der de seneste mange år har været domineret af over-produceret kedelig pop. WSOV spiller den musik de kan lide – rock!

Torben: “Det er som om, at alt skal være innovativt nu om dage. Og jo, vi kunne da godt have lavet en rock plade med harmonika og banjo, men vi prøver ikke på at revolutionere noget. Vi er meget tro i mod vores rødder og nogen siger jo, at vi decideret plagierer det, men jeg synes jo, at vi hylder det. Det er jo den musik vi er vokset op med, i og med, at vores fædre alle var meget musikinteresserede og også har spillet selv. Og altså, det er jo Neil Young, Dylan, The Doors, Led Zeppelin, Black Sabbath osv. Men altså, jeg vil ikke sige, at vi gør op i mod alt det elektroniske, vi har bare erkendt, at det ville sgu blive for påtaget, hvis vi gjorde det – vi har nemlig ingen interesse i det!

Så selvfølgelig, hvis vi ønskede et kommercielt gennembrud så kunne vi jo sagtens gå i studiet med Thomas Troelsen og så lave en ‘Private’ i Vegas-version. Private Vegas skulle vi så hedde“, joker Torben og fortsætter:

“men det ville jo blive halvhjertet og folk ville kunne gennemskue det med det samme, altså at det ville være leflen for P3 især.”

Album indspillet det rette sted

‘WSOV’ er optaget i Black Tornado studierne i København, der har ry for at være arnestedet for noget virkelig rocket musik.

Morten fortæller:

“Det studie og den ånd, der er, passer utroligt godt til vores musik. Albummet er indspillet live, og så er der lagt vokal og en lille smule guitar på. Så det er meget autentisk. Det er et virkelig godt sted at få noget sjæl ned på en plade.”

Torben uddyber: “Det er det mest veludstyrede studie i Danmark, det kan godt være, at det ikke er det bedst rum eller det flotteste, men for vores genre er det helt klart det bedste. Og det giver jo også en kæmpe frihed fordi, at altså, man ‘plugger’ sin forstærker i og fyrer den igennem og så er det jo bare som om englene synger – for os i hvert fald. For os er det i hvert fald det bedste studie.”

Fremtiden på den forkerte side af Vegas

Med et debutalbum, der trygler om at blive spillet live, er det naturligt, at Wrong Side of Vegas skal turnere. Efteråret ser da også ud til at blive særdeles travlt, og det ligger helt fast, at drengene fra Kværndrup skal til Tyskland og spille. Og så skal der ellers arbejdes på plade to!

Torben: “Det tog lige lidt tid at få hul på bylden, men vi har nu så meget fedt materiale, som bare ikke kunne få plads på denne plade. Det forfiner vi så nu og så går der ikke 2 år før den nye plade kommer ud, det kan jeg godt garantere! Vi har masser af materiale, så plade 2 – den udkommer om tre måneder, siger guitaristen med et smil.”

Af Kristoffer Føns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *