April 7, 2011 in Nyheder

The Stone Roses vender, muligvis, tilbage

The Stone Roses er, ifølge den britiske avis the Sun, tæt på en reunion. Eftersigende har Ian Brown og John Squire begravet stridsøksen.

Det var netop til en begravelse, at den årelange konflikt mellem ‘the Roses’ forsanger Ian Brown og guitarist John Squire. Det var i følge en kilde tæt på bandet, til bassist MANIs mors begravelse, at de to kamphaner endelig sluttede fred. De to gamle venner krammede og snakkede længe om de gode gamle dage, skriver the Sun.

Det var en meget følelsesladet genforening. De havde meget at snakke om og har nu jævnligt været i kontakt siden.

The Stone Roses slog igennem sidst i 80’erne, hvor de sammen med et andet Manchester-band, Happy Mondays, grundlagde den specielle ‘Madcester’ musikstil, der blander gedigen guitarrock med housemusik. The Stone Roses udgav sit første album i 1989, hvilket fik både anmeldere og fans op af stolene (og ud på dansegulvene). I 1990 spillede Stone Roses en enorm koncert på Spike Island. Denne koncert er senere blevet omtalt som et kæmpe opgør og brud med 80’ernes regelrytteri og hårde politiske linje i Storbritannien. Efter at have udgivet sit andet album i 1994, blev madchester-drengene mødt af hård kritik og endte med at lukke og slukke i 1996 efter at John Squire og trommeslager Reni havde forladt bandet.

Siden da har Mani forlystet sig med Primal Scream og senest med bl.a. Peter Hook (Joy Division & New order) og Andy Rourke (The Smiths) i Freebass. Ian Brown har udgivet en række soloalbums, mens John Squire dannede The Seahorses og senere gik solo.

I den brede befolkning er The Stone Roses nok bedst kendt for ‘I Wanna Be Adored’, men hvad har vi nogensinde kunne bruge den brede befolkning til?

Her kommer The Stone Roses – Waterfall:

Posted by and tagged as ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *