March 3, 2011 in Interviews

The Giveaways – australske britrockere

The Giveaways

Meantime har snakket med Chris Gun, der er guitarist i det australske band, The Giveaways. The Giveaways har endnu ikke udgivet et album, men har alligevel produceret flere sange, der alle er fine eksempler på god up-tempo rock med klare referencer til den britiske scene. Vi har stillet Chris Gun et par spørgsmål:

Hvordan er det at være et ungt upcoming band i Australien?

Chris: Australien er et fantastisk sted at leve og spille musik. Ligesom alle andre lande, elsker vi musik og det er en stor del af vores kultur. Det er fantastisk at være et ungt upcoming band i Australien. Det er en god måde at underholde vores fans, samtidig med at det giver os selv og vores venner noget at lave i weekenderne. Det er også fedt bare at skrive sange og have muligheden for at gå amok og have det fedt på scenen. Det er awesome!

På jeres Facebook-side står der, at I er inspireret af mange britiske bands, som Arctic Monkeys, Franz Ferdinand og The Wombats. Hvad er det, der gør britisk musik så interessant?

Chris: Vores forsanger, James, er oprindeligt fra England, men det har egentlig ikke meget at gøre med det. Brit rock/pop er sjovt, energisk og poetisk. Vi synes vi kan relatere til den her musik rigtig godt og hver gang en af os sætter en klassisk Arctic Monkeys sang på, er vi alle nødt til at danse og forsøge at synge ordene. Jeg tror vi er ret heldige, at vi alle har den samme musiksmag, ellers tror jeg ikke vi ville være i det samme band.

Har I nogen planer om et album? Og i så fald, hvornår regner I med, det rammer gaderne?

Chris: Vi har netop færdiggjort en musikvideo til vores nye sang ‘Frown’, der er på Youtube (se link nedenfor, red.). Det er en sang og video vi har brugt en del tid på at lave. Et album er helt sikkert en god idé som vi arbejder frem i mod. Jeg kan ikke give dig et tidspunkt for, hvornår der er ude, men vi skriver hele tiden nye sange og ser frem til at få lavet et album.

Hvad med nogen koncerter udenfor Australien?

Chris: Jeg tror, at folk udenfor Australien ville elske vores musik. De elsker det her alligevel, men fordi vi er så inspirerede af europæisk musik, ville vi elske at komme ud og spille i resten af verden. Det er hovedsagligt et spørgsmål om penge, organisation og tid. Det er helt sikkert noget vi drømmer om – og det vil ske med lidt tålmodighed.

Bliv fan af The Giveaways på Facebook

Tjek den nye video til ‘Frown’ ud her:

Posted by and tagged as

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *