February 16, 2011 in Interviews

Interview: The Cosmics – Ungt lovende band fra Birmingham

The Cosmics

Meantime har mødt Sam Platt, der er forsanger i det unge, lovende Birmingham-band, The Cosmics. Vi har stillet Mr. Platt fire spørgsmål om The Cosmics, betingelserne for et ungt band i England og lidt om fremtidsplanerne for bandet.

Hvordan vil du beskrive The Cosmics musikalske stil?

Sam: Vi er blevet inspireret meget af et par forskellige genrer. Nok mest af nogle af 80’ernes alternative bands som f.eks. Joy Division, The Cure og The Smiths. De grupper vi ser mest op til nu, er, ligesom os, alle stærkt inspirerede af disse bands, hvilket gør dem endnu mere inspirerende for os. Vi har fået at vide, at vi minder om bands som ‘Chapel Club’ og ‘White Lies’, og det er da også bands, vi ser op til.

Hvordan har jeres karriere udviklet sig indtil videre?

Sam: Indtil videre har vi bare taget den med ro. Vi har vokset stille og roligt, siden vi begyndte at tage vores musik seriøst for omkring otte måneder siden. Den musik vi skriver, udvikler sig konstant og vi har indset, at vi ikke kommer nogen vegne, hvis vi ikke bliver ved med at udvikle os.

The Cosmics

Hvordan er det at være et ungt up-coming band i England?

Sam: Det er meget svært at slå igennem uden at skrive noget mainstream. Vi er fra Birmingham, der er velkendt for at være en af de dårligste ‘musikbyer’ i landet. Attituden mod ny musik her, kan være ret kold, men samtidig også udmærket til tider. Der er rigtig mange dårlige bands her i byen, der får succes ved at kopiere sange. Det er ikke sådan det burde være, men det er det altså. Det er det værste ved det hele – det er ikke altid nødvendigt at være et godt band.

Har I nogen planer om at tournere i Europa? Og måske Danmark?

Sam: Vi ville virkelig elske at spille i Europa, men vi skal nok lige koncentrere os om resten af England først. Vi vil naturligvis spille, hvis vi bliver booket og vi har ressourcerne til at komme. Vi håber at folk vil tjekke os ud på Facebook og vente tålmodigt på vores EP, der udkommer senere i år.

The Cosmics Facebook

Posted by and tagged as ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *