April 25, 2011 in Nyheder

Peter Hook om hvordan det var at spille Joy Division sange igen

Peter Hook

Peter Hook, der var bassist i Joy Division og New Order, spillede sidste år hele Joy Divisions legendariske debutalbum ‘Unknown Pleasures’ på 30. års dagen for forsanger Ian Curtis´selvmord. Siden da har Peter Hook med sit band ‘The Light’ turneret verden rundt med albummet, hvor Hook har stået bag mikrofonen. Det har dog ikke været uden kritik, at det aldrende bassgeni har spillet sange som ‘Disorder’ og ‘She’s Lost Control’. I et interview med Daily Record udtaler Hook:

Jeg følte mig meget skyldig ved at gøre det i starten. Der var meget kritik og snak bag min ryg dengang, men nu er jeg nået til det stadie, hvor jeg virkelig nyder det (at spille sangene, red.). Efter 30. år er det rigtig rigtig rart at komme tilbage til musikken igen. Jeg havde glemt, hvor meget jeg savnede det.”

Peter Hook, der ellers ikke har været den store sangfugl i New Order-tiden, har altså også måttet terpe teksterne til hele det gamle album + et par af de største hits som ‘Love Will Tear Us Apart’ og ‘Transmission’, der har fungeret som ekstranumre på tourneen:

I starten var det et mareridt for mig. Det var aldrig meningen, at jeg skulle synge – I fuckin’ hate it! Nu har jeg så gjort det et stykke tid, og nu nyder jeg det.”

Nydelsen er dog ikke stor nok til, at Hook fortsætter med at synge, når han med sit band skal optræde med Joy Divisions andet album ‘Closer‘. Her er det nemlig den tidligere Happy Mondays sangerinde, Rowetta, der står for at give sange som ‘Heart And Soul‘ og ‘Isolation‘ liv.

Peter Hook & The Light udgiver en EP d. 2. maj, der får navnet ‘1102/2011. På dette album synger Rowetta på Joy Divisions ‘Atmosphere’, ‘Insight’ og ‘New Dawn Fades’ mens Peter Hook tager styringen på ‘Pictures In My Mind’, der er et Joy Division nummer, som aldrig blev færdiggjort mens Ian Curtis var på denne jord.

Peter Hook and The Light EP

Peter Hook & The Light skal optræde med ‘Closer’ på The Hacienda i Manchester d. 18. og 19. maj (Ian Curtis begik selvmord d. 18. maj 1980) og derefter kommer bandet verden rundt igen. På spørgsmålet om, hvorvidt Closer-turneen bringer Manchester-gruppen forbi Danmark er svaret: ‘Forhåbentligt kommer vi forbi indenfor en kort tidsperiode.’

Posted by and tagged as ,

Pingback: Pernille L

Pingback: Per S. Nielsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *