October 10, 2013 in Nyheder

Pete Doherty @ Brixton Jamm

Før kl 22 i går, var Peter Doherty nok det menneske jeg har kigget mest på, uden at have mødt vedkommende. Derfor var det en helt igennem surrealistisk oplevelse at se poeten fra Paris spankulere på scenen foran sit vante publikum på Brixton Jamm. Det har jeg faktisk kun oplevet et par gange før – da Morrissey vandrede på scenen på Voxhall og da Peter Hook pludselig var til stede på Københavns Hovedbibliotek (og pegede på min arm).

Ikke desto mindre har jeg de senere år fået et mere broget billede af Hr Doherty. Han er ikke den ophøjede helt han var, da jeg som 14-15 årig forelskede mig i Libertines. Faktisk har jeg gået og været lidt træt af ham – what a fucking wast(er) of talent!

Jeg har gloet utallige Pete Doherty live-videoer på Youtube og kan kun konstatere, at gårsdagens koncert må være en af de bedste i mange år – Pete er i topform for tiden! Det må have gjort ham rigtig godt at komme tilbage i folden hos Babyshambles (hvor han nu er den eneste junkie). Han er i godt humør, joker med publikum og tager imod ønsker, hvilket gør, at vi får fantastiske tidlige Libertines sange som ‘Cyclops’ og ‘Breck Road Lover’.

doherty

Det er kun Pete, hans akustiske guitar og den velkendte violin-pige som jeg har glemt navnet på. Det fungerer fremragende og under klassikere som ‘Can’t Stand Me Now’, ‘Time For Heroes’ og ‘Don’t Look Back Into the Sun’ bliver der pogodanset like it was 2002. Halvvejs gennem det 1-time lang set fortæller hovedpersonen, at han altid har en masse fede ideer til fantastiske setlister, men altid ender med at spille gamle Libertines-sange – fint med os!

Vi hører også ‘Arcady’ og ‘Sheepskin Tearaway’ fra Dohertys ‘Grace/Wasteland’ soloalbum, Babyshambles sange som ‘You Talk’, ‘Lost Art of Murder’ og den afsluttende ‘Albion’, hvor Mik fra Babyshambles kommer på scenen, spiller mundharmonika-stykket og efterlader en fuldstændig ekstatisk sal.

Utroligt hvilken stemning en mand, hans guitar og en stak legendariske sange kan piske i vejret.

Next up: Babyshambles live @ Forum Hertfordshire i morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *