August 6, 2013 in Video

Optakt: Sziget Festival 2013

I morgen aften går turen til Østeuropa, hvor Budapest og Sziget Festival venter. Sziget startede faktisk allerede i mandags og vi misser desværre også Nick Cave & The Bad Seeds, der spiller på hovedscenen i morgen aften.

Der er dog en håndfuld rigtig fede bands i vente.

Et af dem er Blur, der spiller fredag aften. For præcis et år siden sad jeg som en særdeles fattig 20-årig knægt og skammede mig over ikke at være i Hyde Park eller på Skanderborg. Det var dengang vi endnu en gang, fejlagtigt, var blevet ledet til at tro, at Blur snart var fortid. Snedige sataner.

Mystery Jets var et band jeg tidligere var rigtig glad for. Desværre røg de i fælden og ændrede deres stil til det værre. Deres 2. album ’21’ er ellers et af dem, der er blevet spillet mest her i huset. Det ser dog ud til, at de spiller Young Love og Two Doors Down – fint nok… Fredag kl 16.

Lørdag står den på The Fratellis, der kom på plakaten i sidste time. Jeg har selvfølgelig hørt Chelsea Dagger, Henrietta og deres andre greatest hits, men er aldrig rigtig blevet fanget af det skotske band, der er resurected. Sjovt skal det dog nok blive, når de spiller den her:

Og så har vi Editors… Hvad skal man dog mene om Editors. Papillon er ok, men det er vist også det.

Søndag spiller The Cribs kl 18 og Franz Ferdinand 19:30. Fordømt at det ligger så tæt. The Cribs er voldsomt fede.

Jeg så Franz Ferdinand på Jelling i 2009 og det er stadig en af de sjoveste koncerter jeg har været til. Ser frem til at høre det nye materiale live.

Og så glæder jeg mig generelt til at opleve Sziget Festival og Budapest. Sjældent har jeg taget afsted uden at vide særlig meget om den by jeg skal besøge, men er godt nok på bar bund her.

Der kommer ord om turen om en uges tid…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *