February 19, 2011 in Nyheder

Memory Lane: The Libertines – hvad nu?

The Libertines

Meantime præsenterer hermed en ny feature; Memory Lane. I denne kategori ser vi tilbage på nogle af de vigtigste begivenheder indenfor den skæve musikhistorie. I dag ser vi på The Libertines.

The Libertines slog igennem i starten af det nye årtusinde. Med tydelige inspiration hos 70’erne og 80’ernes britiske punk og indie-scene, blev The Libertines pludselig frontfigurer i det, der af de engelske medier, blev kaldt ‘post-punk revival’.

Med Pete Doherty og Carl Barât i front, blev Libertines velkendte overalt i verden. Mr. Doherty havde dog problemer med at holde sig fra narkoen, hvilket blev for meget for resten af bandet, der smed ham ud. De resterende tre medlemmer fortsatte dog ikke lang tid, men valgte at nedlægge bandet. Sidenhen har Carl Barât gjort sig i Dirty Pretty Things, mens Doherty har opnået langt større succes med sit band, Babyshambles.

Pete Doherty
Pete Doherty har haft visse problemer med ordensmagten. Bl.a. er han blevet arresteret for narkobesiddelse.

Både Barât og Doherty har udgivet solo-albums – begge med en noget blødere lyd og mere eftertænksomme tekster, end i de glade Libertinesdage. I 2010 skete der dog noget fantastisk: The Libertines spillede på Reading & Leads Festival.

Koncerterne blev, naturligvis, en kæmpe succes og nu håber folket på en reunion af længerevarende karakter. Medlemmerne har ikke afvist disse rygter. Det virker som om, at Doherty og Barât ønsker at vise, at de også kan uden hinanden. Således skal de begge på tourné i dette forår (Carl Barât starter i London i morgen).

Det virker dog utænkeligt at forestille sig, at koncerterne på sommerens Reading & Leeds festival var en enlig svale. Når drengene får taget sig sammen og gendanner bandet på fuld tid, glæder vi os til at byde dem velkommen i Danmark. Meantime er gerne vært ved en bajer og smøg, hvis det kan lokke libertinerne til årets Roskilde Festival!

The Libertines live @Reading på Youtube

Pingback: Mads Emil

Pingback: Gascoigne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *