April 14, 2011 in Nyheder

Joy Division/New Order, The Smiths og Echo & The Bunnymen genudgives

Joy Division

Som en fejring af årets Record Store Day, der hylder de fysiske pladebutikker, genudgiver det britiske pladeselskab, Rhino, nu en række af 80’ernes (og slut 70’ernes) største udgivelser.

Det er så prominente navne som Joy Division/New Order, The Smiths og Echo & The Bunnymen, der udgives i begrænset oplag.

Den legendariske FAC. 33 fra New Order, der indeholder sangene ‘Ceremony’ og ‘In a Lonely Place’, begge komponeret af Joy Division og skrevet af Ian Curtis, kommer i et oplag på 1000 stk. Den nye udgivelse indeholder 2 sider; Ceremony og In a Lonely Place af Joy Division, og de to samme sange af New Order, der som bekendt består af Joy Divisions medlemmer minus Ian Curtis, der tragisk begik selvmord 18. maj 1980, samt trommeslager Stephen Morris´ kæreste, Gillian Gilbert.

The Smiths

Derudover har Johnny Marr, der for nylig udtrådte af The Cribs, i fællesskab med vinyl eksperten Frank Arkwright, gået The Smiths´legendariske ‘The Queen is Dead’ fra 1986 efter i sømmene og 12¨ versionen er blevet til en 10¨. ‘The Queen is Dead’ indeholder numre som ‘There Is A Light That Never Goes Out’, ‘Bigmouth Strikes Again’ og ‘Some Grils Are Bigger Than Others’.

Til slut bliver Echo & The Bunnymen’s ‘The Killing Moon’ genudgivet med b-siden ‘Do it Clean’ også udgivet som en hyldest til pladebutikkerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *