May 18, 2012 in Video

Ian Curtis 1956-1980

Det er utroligt, hvordan et band, der udgav to egentlige studiealbum fortsat præger livet for flere tusinde mennesker.

Jeg husker tydeligt mit første møde med Joy Division. Jeg havde kigget lidt på Youtube og syntes umiddelbart, at det var ‘for mørkt’, som så mange også ofte siger. Men en dag, da jeg kom hjem efter endnu en rædselsfuld dag på gymnasiet og lige havde en time hjemme før det elendige arbejde i den lokale brugs kaldte, ændrede tingene sig. Jeg havde drukket en energidrik på vej hjem og lå nu med en Pepsi Twist i hånden og hørte Joy Divisions første album ‘Unknown Pleasures’.

Jeg var i en trancelignende tilstand pga flere ugers søvnmangel, men samtidig høj på koffein og kunne derfor ikke falde rigtigt i søvn. I stedet lå jeg i denne underlige tilstand og lyttede. Siden den dag har jeg været dedikeret fan og har endda fået lavet en hyldest til Factory Records på min arm.

I dag er det 32 år siden Ian Curtis tog sit eget liv. ‘Hvad var der sket, hvis han havde levet i dag?’. Det er en tanke, der er umulig at holde fast i. De resterende medlemmer dannede New Order og blev verdensstjerner. De er nu gået hver til sit med Sumner og Morris stadigt turnerende som New Order og Peter Hook med sit eget band The Light, der kunne opleves i Amager Bio sidste år. Peter Hook spiller i aften hele ‘Still’ (Joy Division opsamlingsalbum) live i Manchester og det forventes, at han tager det på endnu en tour. Musikken lever stadig i bedste velgående.

Ian Curtis – 1956-1980 R.I.P.

Posted by and tagged as ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *