April 19, 2016 in Nyheder

Hvilken slags musik lytter pokerspillere til?

Musik kan bruges til mange forskellige ting og nærmest alle kulturer hvor der findes i verden har musik en eller anden form for betydning. Musik bruger vi også til at koncentrere og få de mange timer til at gå. Dette gør sig også gældende for pokerspillere, men hvad hører pokerspillere egentlig af musik?

musik til spil

Mange af os kender nok de gange hvor vi har skulle lave en stor opgave enten igennem et studie eller på arbejde. Mens vi bruger musik til skoleopgaver eller lignende opgaver, så er der en hel anden gruppe af mennesker som også bruger musik til at fokusere – pokerspillere.

Hvor en stor opgave på studiet eller arbejde selvfølgeligt også er vigtig, så er det at have fokus i selve nuet til tider meget vigtigt for pokerspillere som i tilfælde kan spille om uhyre store summer. Derfor giver det også mening at de hører til musik, som ifølge flere studier, blandt andet et foretaget på Stanford University siger at det øger produktiviteten og gør det nemmere at gentagne mondæne opgaver, som fx pokerspillere tit kommer ud for.


’The Gambler’ med Kenny Rogers

 

Men hvad hører spillerne så når de spiller om de mange penge? Igennem tiderne er der lavet mange sange der relaterer til spillet, som fx  den evige klassiker ‘The Gambler’ af Kenny Rogers eller nyere og moderne pop, som ‘Poker Face’ af Lady Gaga eller endda nogle af sangene som industrien selv har produceret, som fx ’Ride on The River’ produceret af PokerStars med tilhørende video der kan ses nedenfor.

Om det er de gamle klassiske sange der har med spil at gøre som de ovenstående der er de helt store hits hos stjernerne når de spiller om de store beløb vides ikke. For at vide det er det nødvendigt med et indsigt i hvad pokerspillerne faktisk hører. Igennem forskellige interviews gennem tiderne har der været anelser af hvad spillerne har på sine spillelister.

Tidligere i år blev det så endnu nemmere at finde ud af da nogle af spillerne blev bedt om at lave playlister med hvad de hører til ved bordene. Selvom der er en del gengangere i musikstil, så svinger det dog alligevel en del i hvad de forskellige spillere hører, men det er dog gennemgående moderne musik med en del klassikere imellem der er gennemgående.

Når man gennemgår de forskellige typer af musik, så kan man se at der dog kan være stor forskel i hvilken type musik den forskellige person bruger til at fokusere bedst. For eksempel ser man hos den brasilianske spiller, Felipe Mojave, at rockmusik er vejen frem, hvor det fx er rockbands som fx det evigt populære Metallica.


’Nothing Else Matters’ af Metallica er en af sangene på Felipe Mojaves pokerplayliste

Mojave er dog langt fra den eneste spiller med den musiksmag når det kommer til at høre lidt af det tungere musik. Den tidligere hollandske hockey-spiller Fatima Moreira de Melo er nu kendt for sine optrædener i de hollandske medier, en modelkarriere og nu også en karriere som pokerspiller. Ligesom Mojava holder Melo sig til den hårdere del af aspektet når det kommer til musik, som høres når der spilles poker. På sin playliste har hun blandt andet bands som Red Hot Chili Peppers, The Clash og Thirty Seconds to Mars.

Melo er langt far den eneste kvindelige pokerspiller der er med til at tage mediernes spotlight nu om dage. En af de største kvindelige pokerstjerne Vanessa Selbst har også gjort sig kendt uden for pokerbordene de seneste par år. Hun spiller dog stadigvæk jævnligt og er også en af de spillere der er glad for at høre musik når de vigtige beslutninger skal tages. Hendes playliste består dog af nogle lidt andre genrer end det hårde metal og det er mere og roligt musik der dominerer hendes playliste.

Her er det blandt andet mere indie der er på programmet hvor fx bands som Death Cab for Cutie og Mumford & Sons der præger stilen. Dog er der også noget i den helt klassiske genre hvor man blandt andet kan finde Cat Stevens på listen.


Death Cab For Cutie er et af mange indiebands Vanessa Selbst har på sin pokerplayliste

Der er ingen tvivl om at musik er noget der kan hjælpe mange forskellige typer mennesker med at komme i den rigtige zone og give en fordel. Hvad enten om det er når der studeres, løbetrænes eller som fx i de ovenstående eksempler spilles poker, om til tider millioner af kroner. Det viser ikke blot hvor vigtig musik er som kultur, men også som et arbejdsredskab for rigtig mange mennesker i forskellige typer af arbejde.

Posted by and tagged as

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *