March 17, 2011 in Nyheder

Hvad forventede vi os egentlig af The Vaccines?

The Vaccines

The Vaccines har nu udgivet albummet ‘What Did You Expect From The Vaccines?’. Og hvad forventede vi os egentlig af det album? Det tager ikke mange google søgninger på The Vaccines, før man får et indtryk af, hvor hypet bandet er blevet. Særligt de britiske medier, har givet den fuld pedal og sammenlignet bandet med f.eks. The Strokes. Jeg forventede et fedt album med up-tempo britrock. Og det har drengene fra London i den grad leveret.

Albummet starter ud i et voldsomt tempo med ‘Wrecking Bar (ra ra ra)’, der, på trods af sin korte spilletid (1,22 min), må være et af de fedeste numre på skiven. ‘Wrecking Bar’ er et af de numre, der har floreret en del på nettet (bl.a. på YouTube). Derudover har ‘If You Wanna’, ‘Post break Up sex’, ‘Norgaard’ (om den danske model Amanda Nørgaard) og ‘Blow it Up’ været ude på tidligere EP’er eller som singles. Derfor føles det ikke rigtig som om, man får serveret et helt nyt album, hvis man da ellers, som undertegnede, har haft fingrene i tidligere materiale fra bandet.

Der sker dog ting og sager, når afspilleren sætter albummets femte nummer, ‘Wetsuit’, i gang. ‘Wetsuit’ giver mig lyst til at samle alle mine bedste venner på en strand en sommernat, drikke en dejlig kold øl, måske tænke lidt over livet og ellers bare skråle med på denne dejlige sang, der er i et noget lavere tempo end resten af numrene på albummet.

Hvor ‘Wetsuit’ giver plads til eftertænksomhed, giver ‘Norgaard’ mig lyst til at knytte min dåsebajer sammen mens jeg svinger den vildt over hovedet og danser rundt som en tosse. De første toner af ‘Norgaard’ lyder ufatteligt meget som det åbnende riff på den legendariske Ramones sang ‘Blitzkrieg Bop’. Det er selvfølgelig ikke nødvendigvis dårligt, men inspirationen er dog tydelig…

‘Under Your Thump’ er endnu et behageligt nyt bekendtskab, der igen får lytteren ned i tempo.

Generelt er ‘What Did You Expect From The Vaccines?’ et rigtig behageligt bekendtskab. The Vaccines revolutionerer på ingen måde den hurtige britiske rock, men hvorfor skulle de også det? Så længe den musik London-drengene laver, sætter gang i benene rundt omkring til koncerterne, kan vi vel ikke forvente meget mere.

Det er forresten muligt at opleve The Vaccines på årets NorthSide Festival.

The Vaccines – Wrecking Bar (Ra Ra Ra)

Kristoffer Føns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *