March 31, 2011 in Nyheder

Foals til Roskilde Festival

Foals

Det britiske math-rockband, Foals, spiller op til dans på årets Roskilde Festival.

Roskilde Festival er allerede blevet revset meget pga. et, indtil videre, noget slapt program. Med Iron Maiden og Kings of Leon som foreløbige hovednavne og en perlerække af mindre velklingende navne, har der været noget stille omkring Danmarks største festival.

Nu blev det dog endelig tid til et herligt dansabelt rockband. Foals spillede senest i Danmark i december, hvor et udsolgt Vega så dansende og svedende til mens Oxford-gutterne gav den gas på scenen. Foals udgav sidste år bandets 2. album ‘Total Life Forever’, der fulgte fantastisk flot op på ‘Antidotes’ fra 2008.

Udover Foals er også Killing Joke, Kylesa og Chase & Status tilføjer programmet.

Posted by and tagged as ,

Jakob Hastrup March 31, 2011 at 9:38 am

Det slappe program kommer helt an på øjnene der ser. Personligt synes jeg allerede programmet har en god håndfuld talenter, og der mangler jo ca. 80 navne.

Jeg kan nævne:

Afrocubism til dem der elsker world musik
Chase & Status til os der elsker vildt elektro
Kloster til den meditative del af festivallen
Mastodon til metalhovederne og de musisk interesserede.
M.I.A som et noget anderledes pop idol
Shangaan Electro til den største WTF oplevelse nogensinde
Spids Nøgenhat til den syrede oplevelse
Tame Impala som viser os tilbage i 70’er rocken, med en smule nye tilføjelser

plus flere som jeg ikke har sat mig ordenligt ind i.

Roskilde er ikke en Rock Festival eller en festival for kendte hovednavne.
Det er en festival for kvalitets musik og skal dække så mange genrer som muligt.

Fordi din ynglingsgenre først er præsenteret nu (og desværre for dig kun med et enkelt band) gør det ikke programmet slapt.

Ligenu er der noget for jeg vil næsten sige en hver smag. Og mange af navnene er nogle man kan gå ind til uden at kende dem og få en fantastisk oplevelse for livet.

Reply - Link
Kristoffer Føns March 31, 2011 at 9:46 am

Hej Jakob.

Jeg revser faktisk ikke programmet, jeg forholder mig blot til det faktum, at mange, særligt på festivalens officielle Facebook-side, har ytret stor utilfredshed over årets program.

“Roskilde Festival er allerede blevet revset meget pga. et, indtil videre, noget slapt program.”

Reply - Link
Jakob Hastrup March 31, 2011 at 10:02 am

Ja, ok det har du ret i.

Men synes bare det er sådan hvert evigt eneste år. Folk er pisse sure over at Roskilde ikke booker ligenetop alle deres ynglingsbands.

Programmet er jo altid meget alsidigt på Roskilde. Der plejer at være noget for de fleste anerkendte genrer og fælles for det hele er at det er anerkendt på den ene eller anden måde.

Om det er i Danmark det er anerkendt er Festivallen så ligeglad med.

Det er for mig personligt der hvor festivallen har sin styrke. Den booker ikke bare hvad der er populært, men hvad der rent faktisk er godt.

Jeg er sikker på du er enig med mig i at Langelands er noget værre lort på det punkt men her ser vi det helt modsatte fænomen. Jeg har sjældent set revs på deres program. Men jeg har aldrig set dem gøre et ukendt navn kendt. Det har jeg tilgengæld set på Roskilde.

Jeg kan nævne Pendulum som eksempel. Jeg kender ikke mange som kendte deres sange før Roskilde. Nu hører jeg tit om folk der elsker dem. Og de er ikke et enestående eksempel.

Reply - Link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *