March 10, 2011 in Nyheder

Figurines for fanden!

Figurines

Figurines gav i går koncert på det odenseanske jazz/blues spillested, Dexter. At valget faldt på Dexter og ikke det noget større Posten, var noget, der sendte undertegnedes øjenbryn i vejret, da koncerten blev offentliggjort. Det var da også et siddende publikum, der modtog det alternative rockband denne onsdag aften. Der er ikke megen ståplads på Dexter, hvilket højst sandsynligt bevirkede til, at folket havde valgt at indtage stolene, frem for at kridte danseskoene.

Ikke desto mindre tager en lille skare af inkarnerede fans sagen i egen hånd og indtager dansegulvet, da Figurines fyrer op for den hurtige ‘Ambush’ fra Skeleton-albummet. Hurtigt fyldes det lille dansegulv med glade unge mennesker, der giver den gas.

På scenen brillierer bandet i allerhøjeste grad. Figurines har gennemgået en større forvandling, men består nu af forsanger Christian Hjelm, guitaristen Claus Johansen og tangent mesteren Jens Ramon. Live bliver Figurines akkompagneret af The Kissaway Trails trommeslager, Hasse Mydtskov, der spillede fantastisk tight – supertalent eller masser af tid i øveren med Figurines crewet? På bass har drengene fået fingrene i Claus Søgaard, der også yder et fremragende stykke arbejde.

Koncerten er et dejligt mix af nyt og gammelt, hvor bandets tre seneste albums er repræsenteret. Det er nemt at fremhæve klassikere som ‘Let’s Head Out’ og ‘I Remember’, der (naturligvis) er ligeså geniale live som på skiverne, men faktisk blev jeg blæst omkuld af ‘New Colors’ og det afsluttende nummer, ‘Lucky to Love’, som begge stammer fra Figurines seneste album, der blot bærer navnet ‘Figurines’. ‘Lucky to Love’ bliver fremført med en så smuk energi, at man ganske enkelt skal være lavet af lort for at kunne stå stille.

Det var en fremragende fest for os, der fik plads på det lille dansegulv, men valget af Dexter som spillested trækker gevaldigt ned. Jeg forestiller mig, at der sad rigtig mange fans, som måske nok gerne ville danse og feste, men var tvunget til at blive siddende pga. pladsmangel. Det har Figurines selvsagt ikke så meget at gøre ved på dagen – de spillede i den grad op til energisk dans!

Kristoffer Føns

Posted by and tagged as , ,

Pingback: Matie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *