June 14, 2011 in Nyheder

Del 2: NorthSide Festival 2011

NorthSide Festival 2011Søndag på NorthSide Festival 2011 bød på bl.a. The Vaccines, Interpol og Suede. Kristoffer Føns giver her en personlig beretning fra søndagen på NorthSide 2011. Læs Del 1: Lørdag på NorthSide Festival 2011 her

Jeg vågner på hotellet i Midtbyen, sætter Suede på højtaleren og vækker min kæreste, der vist ikke er helt frisk efter gårsdagens strabadser. Jeg er ligeglad – i dag står den på The Vaccines og Suede, som jeg har glædet mig helt afsindigt meget til, og nu skal vi dælme have vækket de andre og ellers bare komme afsted. Der ryger et par guldøl i svælget og så går turen ellers ad den berømmede ‘camino’ og ud til Ådalen. Vi støder på Peter Sommer, der vist nok har været med til at udsmykke Brabrand-stien, som altså nu er en camino med en masse hippie-gøgl.

Køen til festivalen er overstået på kort tid og vi indtager Scene 1 og er nu klar til:

The Vaccines – Scene 1 kl 14 The Vaccines

Hvorfor spilles der up-tempo britrock kl. 14 om eftermiddagen? Det er et rigtig godt spørgsmål. The Vaccines entrerer scenen med blandede miner. Guitarist Freddie Cowan minder mig om Nick McCarthy fra Franz Ferdinand med sit skæve smil, mens forsanger Justin Young ligner en, der hellere vil sidde på sin stampub i London. Det er dog arrogant-attitude med stil, der præger bandets forsanger. Vi får serveret samtlige numre fra debutalbummet ‘What Did You Expect From The Vaccines?‘, b-siden ‘We Are Happening’ og ‘Good Guys Dont Wear White (Cover)’. Naturligvis er det ‘Norgaard’, ‘Wrecking Bar’ og det afsluttende ‘If You Wanna’, der får publikum helt op i gear.

Det er en god koncert, bandet spiller godt og lyden er fornuftig. Det er dog ærgerligt, at bagkataloget ikke er større endnu. Når Vaccines får et album eller to mere på bagen, er jeg sikker på, at bandet bliver endnu bedre og mere interessante live.

Eftermiddagen på NorthSide Festival går med øl, jordbær og kedelige koncerter. Om aftenen bliver det dog igen interessant, her er det nemlig blevet tid til

Interpol – Scene 1 kl 18.30 Interpol

Interpol ligner mere en flok vagabonder end et rockband, som min kammerat udtrykker det. Koncerten forløber nogenlunde som forventet og der er ikke plads til de helt store armbevægelser, men i modsætning til gårsdagens White Lies koncert, så passer det bare bedre her. Interpol har aldrig, ikke at White Lies har, været bandet med en vild og vovet live-optræden og er tit blevet klandret for at være for kedelige at kigge på. Jeg synes musikken passer fint til Interpols rolige facon på scenen. Højdepunktet er da vi får æren af at høre ‘Evil’ live. På trods af, at Carlos D har forladt Interpol, er det stadig en fantastisk bass-line fremført fint af den nye bassist (som jeg har glemt navnet på..). Jeg kender ikke forfærdelig meget til Interpol, men det er en fin koncert.

Herefter spiller nogle mænd med en masse skæg og tatoveringer. Publikum virker tilfredse, jeg keder mig – men stiller mig langt op foran, så jeg kan komme helt frem til

Suede – Scene 1 kl 23

Før koncerten falder jeg i snak med et par kvinder i deres bedste alder (der fortæller om, at de gik med sørgebind, da de fik beskeden om Kurt Cobains død). Vi snakker om, hvorfor Suede stadig holder og at vi alle tre gerne vil have, at Brett Anderson skal føde vores børn. Suede

Hold kæft, hvor er Brett Anderson dog en fantastisk frontmand! Han hopper, danser, vrikker med røven og svinger med … mikrofonen som en 20-årig på coke. Han er blevet 43 år, men har stadig energien i behold.

Jeg føler mig priviligeret over at opleve et så fantastisk og betydningsfuldt band. Højdepunkter er der mange af, men vi bliver naturligvis blæst væk af ‘Animal Nitrate’, ‘Can’t Get Enough’ og ja, selvfølgelig ‘Beautiful Ones’. Det er fedt at være til en koncert, hvor gennemsnitsalderen er omkring de 30 og man virkelig fornemmer, hvor stor en kærlighed der er til bandet på scenen.

NorthSide Festival 2011 – en kæmpe succes

Programmet på årets NorthSide Festival overskygger alle andre danske festivaler. På trods af problemer med øl- og madboderne, har NorthSide Festival formået at banke en helt igennem fantastisk festival på benene. Jeg er af den overbevisning, at såfremt NorthSide fortsætter den gode stil og satser på samme musikalske stil som i år, så vil successen fortsætte. Fokuser fortsat på gedigne rocknavne, skær al Raw Food og fine fornemmelser væk, skid hul i techno og uintelligent diskoteksmusik, få styr på toiletterne og så ses vi til NorthSide Festival 2012!

Kristoffer Føns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *