November 15, 2012 in Nyheder

Chelsea Boots: legendarisk & populær støvle

Chelsea Boots Beatles

I forbindelse med, at jeg netop har købt et par Chelsea boots hjem, fik jeg lyst til at skrive lidt om den legendariske støvles historie. Derfor er dette indlæg dedikeret til støvlen & jeg kommer også med en anbefaling til, hvor du kan købe støvlen. Undgå mit ævl & gå direkte til min anbefaling – scroll til bunden af indlægget.

Chelsea Boots

In all its glory.

Chelsea støvlerne blev opfundet i 1800-tallet, hvor de oprindeligt blev brugt til ridning. Siden blev støvlen populær blandt både mænd og kvinder. En popularitet, der, i følge Wiki, varede helt frem til 1. verdenskrig.

Chelsea støvlen fik sin renæssance i 60’erne, hvor modkulturen som bekendt huserede i UK. Derfor kaldes de da også flere steder ‘Mod boots’, ‘Beatle boots’ (naturligvis fordi the Fab Four også benyttede dem. Særligt i deres tidlige Hamborg-periode, hvor de bar læder fra top til tå), ‘Sixties boots’ m.m.

Chelsea Boots Beatles

Liverpool-drengene iført Chelsea boots.

Chelsea boots på mode

Nutidens rockstjerner inspireres som bekendt af datidens i stor stil. Både når det kommer til selve musikken, men så sandelig også tøj- og stilmæssigt. Jeg har det lidt sjovt med Chelsea støvlen, da det virker som om, at hvis man er et ungt, up-coming rockband i Danmark, er det nødvendigt at gå med Chelsea boots. Læg mærke til det næste gang du er til koncert med et sådant band – det er faktisk lidt morsomt.

Thee Attacks Chelsea støvler

Spot en Chelsea støvle.

Det er dog, naturligvis, ikke udelukkende de unge danskere, der bærer de ikoniske støvler. Som faste læsere her på musik- & modebloggen ved, er jeg stor bedårer af The Libertines – både musik og stilmæssigt. Så lad os da lige tage et par billeder af Carl & Peter (med kvinder) iført Chelsea boots.

Pete Doherty Amy Winehouse Chelsea boot

Amy & Peter spankulerende omkring i Camden.

Carl Barât Edie Langley

Carl Barât og hans, sædvanligvis, usvigeligt smukke kæreste, Edie Langley. Pro-stalkertip: hendes Facebook er delvist åben…

Købe Chelsea boots online

Som tidligere nævnt, har jeg netop købt et par hjem. Det gjorde jeg hos den altid gode britiske webshop ASOS (klik her og gå direkte til deres Chelsea boots-sektion). Jeg er vild med Asos, deres billige priser og gratis levering til Danmark.

Om leveringen fra UK til Danmark, kan jeg nævne, at jeg bestilte søndag aften og fik leveret onsdag. Det er jo rart og jeg kan anbefale Asos, både til at købe Chelsea boots, men også meget andet stilet herretøj online.

Posted by and tagged as ,

Pingback: Pernille Hansen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *