July 3, 2011 in Nyheder

Arctic Monkeys Roskilde Festival 2011

Arctic Monkeys spillede på Roskilde Festival 2011. Aberne fik endnu en gang stillet Orange Scene til rådighed og det passede glimrende for både band og publikum.

Arctic Monkeys har efterhånden spillet på Roskilde Festival et par gange. Første gang på et propfyldt Arena og derefter fik plads på Orange Scene. På 2011-udgaven af Roskilde Festival var det naturligvis også Orange, der skulle danne rammerne om Arctic Monkeys koncerten.

Alex Turner er en særdeles arrogant frontmand, ingen tvivl derom. Han formår dog, i modsætning til så mange andre (ingen nævnt, ingen glemt), at være det på en underholdende måde. Under hele koncerten holder Arctic Monkeys ofte små pauser, når det passer ind i sangene. Det er et fantastisk redskab til at få publikum helt op at køre. Folket kender sangene og hujer og klapper velvidende, at når bandet går i gang igen, venter der en kæmpe fest.

På et tidspunkt bliver pausen ekstra lang; Alex Turner har endda tid til at tage sin guitar og jakke af, hvilket bliver for meget for trommeslager, Matt Helders, der grinende ser til. Arrogancen passer fint ind og bliver aldrig overskyggende for koncerten. Turner har endda plads til et kort, skævt smil, da festen for alvor rykker under ‘Fluorescent Adolescent’ fra gruppens 2. album ‘Favourite Worst Nightmare’.

Matt Helders er en fantastisk trommeslager, der energisk banker sig igennem de fantastiske melodier. Koncertens højdepunkter er numre som ‘Teddy Picker’, ‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’ og den nye ‘Don’t Sit Down Cause I’ve Moved Your Chair‘. Der er naturligvis højdepunkterne, hvor publikum hopper og danser, men sætlisten er tilpas varieret og vi får lov til at puste ud undervejs.

Arctic Monkeys spillede endnu engang glimrende på Roskilde Festival 2011.

(Billeder kommer snart)

 

Posted by and tagged as

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *