July 2, 2011 in Nyheder

Ingen fremtid for Iceage

Iceage er et meget populært dansk rockband. Det skulle man i hvert fald tro, når man ser på fremmødet på Roskilde Festival 2011.

Det danske ungdommelige band, Iceage, gik på scenen kl 03.00 på Roskilde Festival 2011. Iceage spillede en, eftersigende, glimrende koncert på Pavillion Junior scenen på Roskilde Festival forrige år. På daværende tidspunkt havde bandet eksisteret i et par år, men de mange timer i ‘øveren’ var ikke blevet til et album.

Denne gang træder Iceage ind på Roskildes Odeon-scene med albummet ‘New Brigade‘ i baghånden. Vi ved, at den står på post-punk og at attituden, som altid, fortæller os, at vi er lort. Det er der som sådan intet i vejen med – Iceage synes jo gerne at tage ved lære af punkens faderfigurer fra New York og London (og Manchester).

Det er dog ikke faderfigurerne fra hverken New York, London eller Manchester, hvor medlemmerne af det københavnske punk-håb velsagtens har kigget dybt i Joy Division-kataloget, der træder frem på Odeon. Derimod bliver det talstærke publikum præsenteret for en flok teenagere, der bevidst forsøger at ramme de forkerte toner. Fra start er det tydeligt, at Iceage er et band, der bør forblive i øvelokalet de næste mange år.

Personligt elsker jeg punk musik. Når kunstnere smider alle hæmninger og smadrer løs på instrumenterne, er verden ganske enkelt et fantastisk sted at opleve. Når Iceage spiller får jeg lyst til at gøre Ian Curtis kunsten efter og smide løkken om halsen. Iceage er så påtaget ‘punk’, at det fremkalder opkastfornemmelser hos undertegnede. Jeg er, desværre, ikke gammel nok til hverken at have oplevet Curtis, Rotten eller Fatal – men når Iceage bliver hypet som danmarks nye ‘punk-håb’, så er der noget galt i vores lille andedam.

Iceage minder mig om mit eget lille lortepunkband, der i sin tid deltog i vores gymnasiums melodi grand prix. Vi spillede ad helvedes til, men vi havde det vanvittigt sjovt og var blot en knivspids fra at vinde grand prixet – det fortalte medierne os nemlig…

Jeg håber virkelig, at medlemmerne af Iceage har det sjovt. Desværre ligner de en flok 2. g’ere, der netop har fået at vide, at de skal have fysik i femte time. Selvom 2. g’erne har det morsomt sammen, er de nødt til at udstråle foragt for faget – for det er kotumen. Når man spiller punkrock skal man åbenbart ligne halvdøde tosser i hovederne.

Til aftenens koncert bliver det straks klart, at Iceage er et band, der ikke besidder nogen teknisk kunnen. De tosser sig igennem numrene og publikum forlader stille og roligt scenen på Roskildes festivalplads. Der er mødt rigtig mange mennesker op denne sene aften, men helt exceptionel ser man kun et par klappende hænder, når danmarks nye punkere er færdige med et nummer. Publikum har tydeligvis taget hypen bogstaveligt og regner med en punk-fest af dimensioner.

Festen udebliver og publikum smutter fra Odeon mens guitar, bas og trommer buldrer derudaf. Muligvis forsvinder de ud på campingpladsen til endnu en elektronisk fest. Eller måske sætter de sig ned med tårer i øjnene og leder efter et nyt dansk punk håb.

Danske (og sågår internationale) musikmedier har travlt med at udråbe Iceage som punkens frelsere. Med et enkelt album i ryggen formåede Iceage denne aften på Roskilde Festival at slette alle håb.

Heldigvis har Before netop udgivet deres legendariske opvarmningskoncert for New OrderPeter Peter spiller på sin guitar i ny og næ, Martin Hall giver solokoncerter og Steen Jørgensen & Thomas Ortved Larsen har som bekendt allieret sig med Lars Top-Galia og spiller udsolgte Sort Sol-koncerter.

I dag spillede Iceage på Roskilde Festival 2011 – det var en hån mod slut 70- og 80’ernes københavnske punkscene.

Kristoffer Føns

 

Posted by and tagged as

Lars July 3, 2011 at 1:32 pm

Endelig en anmelder, der ikke går med på hypen!!

Reply - Link
Peden July 4, 2011 at 12:41 pm

Så sandt så sandt. Min kæreste og jeg udvandrede efter tre numre – og jeg havde ellers set frem til denne koncert. Dog mener jeg ikke, at man bør kigge helt tilbage på dinosaurer som Sods og Before, for at finde god dansk punk. Scenen har de sidste 10 år leveret en masse gode navne, der alle havde løftet opgaven meget bedre end Ice Age.

Reply - Link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *